Project B.E.A.T

Sinds 2009 is B.E.A.T actief op het gebied van ontwerpen en adviseren van installaties in de utiliteit en woningbouw.

Fort Isabella Vught

Wat in de 17e eeuw werd gebouwd als dapper fort in de Zuiderwaterlinie – en in de 20ste eeuw werd omgebouwd tot kazerneterrein – wordt nu met visie en aandacht getransformeerd tot buitenstad om van te houden.  Een mix van wonen, werken, recreatie en educatie. Een buitenstad waar het goed toeven is voor bewoners, ondernemers, studenten, bezoekers en natuurliefhebbers.

 

In opdracht van L. Wijnen Elektro BV is BEAT betrokken in dit project om diverse gebouwen te voorzien van een gedegen en uitgedachte elektrotechnische installaties.

 

Een impressie van het ontwerp gehele project.

 

 

 

FASE #1: Infrastructuur

Omdat we te maken hebben met een installatie uit de 20e eeuw en er alleen blauwdrukken aanwezig zijn van het jaar 1987 is digitaliseren van de gehele infrastructuur de eerste prioriteit.
De oude, met de hand getekende, plattegrond met daarin de gehele infrastructuur zijn dan ook, in opdracht van L. Wijnen Elektro BV  ge-upgrade en gedigitaliseerd.

 

 

 

FASE #2: Transformatie gebouw 5

L. Wijnen Elektro BV  en BEAT zijn betrokken bij de herontwikkeling van gebouw 5. Dit gebouw is in 1955 gebouwd als brandweerkazerne en was de laatste jaren in gebruik als theaterzaal. Het gebouw heeft een sobere, utilitaire architectuur die kenmerkend is voor de jaren 1950. Het idee was om de loods te slopen en nieuwbouw te zetten. Dat idee is bijgestuurd en de loods blijft gespaard.
De loods bevat diverse garagedeuren die uitermate geschikt zijn om het geheel te verdelen in 15 losse kantoorunits van twee lagen in een geheel open industrieel structuur.
De installatie is geheel ontworpen op de huidige indeling en wensen van de huurders maar heeft toch de flexibiliteit om toekomstige herindelingen mogelijk te maken.

Een impressie van hoe het was naar het uiteindelijke resultaat:

 

 

 

FASE #3: Transformatie gebouw 6

Gebouw 6 op het terrein krijgt een functionele bestemming met een speciale naam “OME JAN”
Ome Jan wordt een zorghuis voor ouderen met dementie. De omgeving is ideaal voor deze gewaardeerde bewoners: er is veel groen en er zijn allerlei voorzieningen om uitjes en ommetjes te maken. Het hotel biedt bij gelegenheden een prettig verblijf aan mantelzorgers, familieleden en partners.
Ome Jan’ krijgt 22 één-persoonsappartementen en 4 tweepersoons appartementen. Die zijn speciaal bedoeld voor echtparen met dementie. Dit komt regelmatig voor en het is niet leuk als deze ouderen niet bij elkaar kunnen blijven, maar allebei een eigen kamer krijgen. Met de tweepersoons appartementen bieden wij hier een oplossing voor.

Voor dit gebouw is BEAT in opdracht van L. Wijnen Elektro BV  mede verantwoordelijk voor het definitief ontwerp en uiteindelijk de uitvoeringstekeningen van diverse installaties zoals:

  • Infrastructuur
  • E-installatie
  • Verlichtinginstallatie
  • data installatie
  • beveiligingsinstallatie
  • zorginstallatie

De opening van “OME JAN” staat gepland in het derde kwartaal van 2021.